Ingredienser

2 salathoder av ønsket slag f.eks. romanosalat og hodesalat
1/2 bunt reddiker i skiver
4 faste tomater i tynne skiver
50 g svarte oliven

Salsa
1 rød paprika i strimler
1/2 squash uten skall i strimler
1 løk i brede strimler
1/2 sommerkål i strimler
1 hakket hvitløkbåt
1 skvett hvitvin
salt
hvit pepper
god olivenolje
1 liten boks ansjosfileter

Tilberedning

Begynn med salsaen: Varm litt olje i en stor panne. Legg i løk, hvitløk og paprika og la det frese noen minutter på middels varme. Skal bli mykt, ikke brunt, tilsett kål og squash. Hell på hvitvin og la det stå over svak varme til det meste av væsken er fordampet. Smak godt til med salt og pepper. Salsaen kan spises lun eller kald.
Vask og riv salat og fordel på tallerkener. Drypp over litt olje. Fordel tomatskiver og reddiker.
Oliven oppå. Ha hauger av salsa midt på og noen strimler ansjosfilet på toppen. Gode småbrød til.