800 g laksefilet
1 estragon
15 g salt
15 g sukker
4 ss grov sennep
1 baguette
2 ss brunt brennevin (cognac, brandy)
1 ss olivenolje, 1 ss sukker, 1 ss vann
Del laksefileten i to like store deler. Grovhakk estragonen og legg 2 ss til side. Legg den ene laksefileten i et fat. Fordel estragon, sukker og salt jevnt utover og hell brennevinet over. Legg den andre filetbiten på toppen og dekk til med plast.
La stå i romtemperatur i 2 timer for å sette i gang graveprosessen. Deretter plasseres fatet i kjøleskapet til dagen etter.
Vend laksen i fatet og la stå ett døgn til i kjøleskapet. Nå er den spiseklar, men den kan uten problemer oppbevares i 3 4 dager i kjøleskapet. Laksen kan også fryses. Sennepssaus: Grov sennep, 1 ss finhakket estragon, 1 ss vann og 1 ss sukker blandes godt. La sausen stå minst en halvtime for å trekke smak.
Urtebaguetter: Del baguetten på langs og i 4 biter. Pensle med en blanding av olivenolje og 1 ss finhakket estragon. Stek baguettene ved 200°C til de blir gylne, ca. 5 10 minutter.