Ingredienser

1 kalvehode
vann
salt
1 liten rødløk
1/2 sellerirot
1 gulrot
90 g smør
1 skive bacon
1 ss tomatpuré
1 dl hvetemel
1 l brun kjøttkraft
pepper
1 dl hvitvin
sukkerkulør
3 hardkokte egg
5 dl fiskesuppeboller

Tilberedning

Kalvehodet skoldes og kløves. Hodet vaskes og legges i rennende kaldt vann natten over.

Kalvehodet renses. Legg hodet i kaldt vann og kok opp. Kok det i ca 10 minutter.

Hodet tas opp, skylles og legges i kaldt vann med litt salt. Kok opp og la det trekke i ca 45 minutter til hodet er hvitt og fast, og kjøttet løsner fra bena. Ta opp hodet og skjær ut kjøttet. Legg det under lett press.

Kraften siles og skummes. Du trenger ca 1 liter kraft. Kok inn om nødvendig.

Grønnsakene renses, kuttes opp og freses i 2 ss smør sammen med bacon og tomatpuré. Tilsett kraften og kok i ca 2 timer.

Sil kraften. Brun resten av smøret med melet. Spe med kraften.

Skjær kjøttet i terninger og legg i suppen, som smakes til med pepper og hvitvin. Fargen justeres med sukkerkulør. Hardkokte eggebåter og fiskeboller tilsettes som garnityr.