Ingredienser

600 g breiflabbfilet
4 ss fennikel, hel
Salt og pepper
Olje og smør til steking

2 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss olivenolje
2 dl hvitvin
1 klype safran
1 dl crème fraîche
Salt

4 bok choi (eller 1 kinakål)
50 g bønnespirer
2 ss saft av lime
4 ss olivenolje

Salt og pepper
Blomster eller urter til pynt

Tilberedning

Del fisk i åtte små medaljonger. Knus fennikel i en morter eller mikser. Gni fisken inn med fennikel, salt og pepper. Brun fisken på alle sider i olje. Skru ned varmen og ha i en klatt med smør. La fisken trekke på svak varme til den er gjennomtrekt.

Fres løk i olje. Ha i hvitvin og safran. Kok hvitvin inn til ca 4 ss. Ha i crème fraîche og kok til det tykner. Smak til med salt.

Kutt bok choi i tynne strimler. Bland bok choi og spirer i en bolle. Tilsett limesaft og olivenolje.

Anrett breiflabb på tallerken med safrankremsaus. Legg på salat.