Ingredienser

300 g laksefilet, 1 sitron,
2 ss olivenolje, 70 – 80 g sukkererter,
4 salatblader, 6 ss yoghurt naturell,
1 dillkvast, salt og pepper

Tilberedning

Finhakk halvparten av dillen og bland den i yoghurten. Smak til med salt og pepper.
Forvell sukkerertene i ett minutt og legg til side.
Skjær topp og bunn av sitronen og skrell resten. Fjern hinner, del i båter og press saften av halve sitronen i en skål. De øvrige båtene renskjæres med en kniv, slik at båtene blir rent fruktkjøtt uten hinner.
Laksen skjæres i så tynne skiver som mulig. Fordel skivene porsjonsvis i ett lag på tallerkener. Bland sitronsaft og olivenolje og hell over lakseskivene.
Krydre med salt og pepper. Legg på et salatblad. Sukkerertene deles i to og legges oppå. Del sitronbåtene i biter og legg på toppen sammen med resten av den finhakkede dillen. Dill-/yoghurtsausen legges på kanten rundt laksen.