Ingredienser

1 stor løk
1-2 ss smør
2 ss hvetemel
1/4 l eller mer hvitvin
1 l god fiskekraft (evt. med fiskebuljongterning)
3 gulrøtter
1 purre
1-2 dl kremfløte
salt
pepper
400-500 tilsammen av renskåret fiskefilet av flere fiskeslag
litt rensede reker
noen kokte blåskjell eller blåskjell innmat
gressløk

Tilberedning

Hakk løken fint og surr den i smør til den er blank. Ta gjerne med et par hakkede hvitløksfedd hvis du ønsker det. Dryss på mel og spe med fiskekraft og vin. Ha i finsnittede gulrøtter og purre og kok suppen noen minutter, til grønnsakene er knapt møre. Ha i kremfløte og smak til med salt og pepper.

Legg i den rå fisken som er fri for ben og skinn og delt i terninger, 2 x 2 cm. La fisken trekke i den varme suppen til den er såvidt gjennomkokt. Legg i reker og blåskjell og la alt bli gjennomvarmt. Dryss over gressløk og server med godt brød til.