Ingredienser:
br>1 stk kylling
5 dl kraft
2-3 ss hvetemel
1,5 dl fløte
salt/hvit pepper
Fremgangsmåte:
br>Festkyllingen pensles med smeltet smør tilsatt salt, pepper og evt. krydder før steking på rist i langpannen. Hell noen dl. vann i langpannen før steking så stekeavdrypp ikke brennes fast. For å få et ekstra saftig resultat stekes festkyllingen ved 250oC de første 15 minuttene. Deretter skal festkyllingen hvile i 15 minutter med døren på stekeovnen åpen.
Stekes ved 150oC til den er ferdig – når steketermometeret spretter ut.
Fløtesaus:
Kok ut langpannen og sil sjyen. Kok opp 5 dl kraft og tilsett hvetemel ristet ut i litt vann. La sausen småkoke ca. 5 minutter. Ha i fløte, og smak til med salt og pepper. Ønskes en mer pikant smak, sett til litt tørr hvitvin.
Porsjoner: 4 porsjoner