1/2 liter sopp
2-3 løker
2-3 ss olje eller margarin
1 ss hvetemel
1 hvitløkfedd
7 dl buljong fra terning
2-3 dl hvitvin
salt
basilikum
timian
svart pepper
1-2 ss konjakk
400 g tertedeig
1 egg
Hakk soppen og løken. Ha litt olje eller margarin i en kjele. Legg i soppen og løken. Varm det opp og la alt koke til soppen har kokt sammen og vannet er fordampet.
Dryss hvetemel over. Rør om og tilsett buljongen og krydderne. Kok i 10 minutter.
Ha i hvitvinen og smak til med en skvett konjakk. La suppen bli kald.
Øs suppen opp i seks små ildfaste skåler.
Kjevle tertedeigen til den er ca 1/2 cm tykk. Skjær ut lokk til skålene, pass på at diameteren blir stor nok. Fest lokkene på skålene, men væt først kanten med vann.
Visp et egg og pensle deigen. Stikk huller i den med en gaffel.
Sett skålene i ovnen 10-15 minutter ved 225 C, til lokket er gyllent og sprødt. Når man spiser suppen bryter man lokket istykker og spiser det til.