250 g torskefilet eller annen hvit fisk
salt
4-6 løvtynne skiver lime eller sitron
1 ts grov blanding pepper eller
svart pepper fra kvern
Fritter
300 g godt skrubbete poteter
350 g gulrøtter
2 ss rapsolje
salt
Urtedipp
1 dl matyoghurt
1 ts søt sennep
1 bit finskåret purre
1 knust hvitløkbåt
0.5 kopp hakket dill
Remuladedipp
1 dl mager kesam
1/2 dl grovhakket, avrent sylteagurk
ørlite karri
Fisk, helt uten ben, servert med frittes og to dipper? Jo, det går an til hverdags på en sunn måte. Og godt smaker det.
Del fisken i 2 eller 4 biter. Legg dem på en papirkledd ovnsplate. Dryss på litt salt, legg på lime- eller sitronskiver og så pepperblandingen.
Dekk fisken med bakepapir og bak den i 200 grader varm ovn 12-14 minutter (etter tykkelse), til den er fast.
Skjær poteter og gulrøtter i staver. Tørk godt og vend dem i olje. Bred stavene utover en paprikledd ovnsplate og dryss dem med litt salt. Bakes gylne og sprø (ca. 20 minutter).
OBS: Fisk og grønnsaker kan bakes på samme plate samtidig.
Rør alle ingrediensene til urtedippen sammen. Smak til. Gjør det samme med remuladen.
Server fritter og fisk fra tallerkener med to dipper. Ha gjerne litt småsalat eller friske urter i tillegg.