Ingredienser

250 g torskefilet eller annen hvit fisk
salt
4-6 løvtynne skiver lime eller sitron
1 ts grov blanding pepper eller
svart pepper fra kvern

Fritter
300 g godt skrubbete poteter
350 g gulrøtter
2 ss rapsolje
salt

Urtedipp
1 dl matyoghurt
1 ts søt sennep
1 bit finskåret purre
1 knust hvitløkbåt
0.5 kopp hakket dill

Remuladedipp
1 dl mager kesam
1/2 dl grovhakket, avrent sylteagurk
ørlite karri

Tilberedning

Fisk, helt uten ben, servert med frittes og to dipper? Jo, det går an til hverdags – på en sunn måte. Og – godt smaker det.

Del fisken i 2 eller 4 biter. Legg dem på en papirkledd ovnsplate. Dryss på litt salt, legg på lime- eller sitronskiver og så pepperblandingen.

Dekk fisken med bakepapir og bak den i 200 grader varm ovn 12-14 minutter (etter tykkelse), til den er fast.

Skjær poteter og gulrøtter i staver. Tørk godt og vend dem i olje. Bred stavene utover en paprikledd ovnsplate og dryss dem med litt salt. Bakes gylne og sprø (ca. 20 minutter).

OBS: Fisk og grønnsaker kan bakes på samme plate – samtidig.
Rør alle ingrediensene til urtedippen sammen. Smak til. Gjør det samme med remuladen.

Server fritter og fisk fra tallerkener med to dipper. Ha gjerne litt småsalat eller friske urter i tillegg.