Ingredienser:
800 g torsk 1/2 purreløk 1 gulrot

Fremgangsmåte:
Legg 200 g fisk på et stykke aluminiumsfolie sprayet med formfett. Strø litt salt over skivene. Ha på strimlet purreløk og revet gulrot. Pakk folien godt rundt fisken. Stekes i ovn på 200 grader i 15 – 20 minutter. Anrett pakkene på tallerken og åpne dem før servering. Pynt med dill. Serveres med 100 g kokte poteter per person.

Porsjoner: 4 porsjoner

Mer om emnet: Fisk i folie

«Fisk i folie» er en matlagingmetode som er kjent for sin enkelhet og effektivitet. Men det er flere fascinerende fakta og praktiske tips rundt denne teknikken som mange kanskje ikke er kjent med. For eksempel kan ikke bare hvilket som helst folie brukes til denne metoden. Det beste alternativet er å bruke matfolie som aluminiumsfolie, da det er kjent for å holde seg godt under varmen og dermed forhindrer at fisken brenner.

Når du tilbereder fisk i folie, er det viktig å velge riktig type fisk for å oppnå det beste resultatet. Noen fiskevarianter kan være for tørre eller fordelikate for denne matlagingmetoden. Fete varianter som laks og makrell er noen av de beste alternativene fordi de inneholder nok olje til å unngå at fisken blir tørr under tilberedningsprosessen. På den annen side er tynnere hvite fiskeslag som torsk og gjedde, også gode valg fordi de har en mer delikat tekstur som kan dra nytte av foliens beskyttende barriere.

Et annet interessant aspekt ved å lage fisk i folie er at det gir mulighet for en rekke smaksvarianter. Fordi fisken er innpakket i folie, kan du tilsette en rekke urter, krydder og sauser uten at de renner ut. På denne måten kan du eksperimentere med ulike smakskombinasjoner for å finne den som passer best til den spesifikke fisketypen du tilbereder. Og når maten er ferdig, fungerer folien også som en serveringsskål, noe som bidrar til en enklere og ryddigere middagsopplevelse.

Ikke bare er fisk i folie enkel å lage, men den har også betydelige helsefordeler. Fordi du ikke legger til ekstra fett under tilberedningsprosessen, blir den resulterende måltiden lav i kalorier og høyt i protein. Dette kan være spesielt gunstig for de som prøver å bevare en sunn livsstil eller de som følger en strikt diett.

Til slutt skal det sies at kunsten å lage «fisk i folie» er en som er verdt å mestre. Med litt praksis kan du raskt tilberede et deilig og sunt måltid som passer til alle anledninger. Kombinasjonen av enkelhet, smaksspekter og ernæringsfordeler gjør «fisk i folie» til en verdifull teknikk for alle matelskere.