½ kg friske blåskjell
2 ss finhakket sjalottløk
1 stk. vårløk
1 ½ dl hvitvin
6 dl fiskekraft + blåskjellkraft
1 stk. stjerneanis (hel)
3 dl kremfløte
100 g steinbitfilet eller annen hvit fisk
200 g laksefilet eller ørretfilet
1 stk. eggeplomme
600 g reker
1 ss hakket frisk koriander
1 ss hakket frisk gressløk
½ stk. finhakket rød chili
Skrubb blåskjellene godt. Kast dem som ikke lukker seg. Fres en hakket hvitløksbåt i litt smør i en kjele. Hell over 1 1/2 dl vann eller hvitvin og kok opp. Ha i blåskjellene og damp dem i ca. 5 minutter eller til de åpner seg. Sil fra kraften og bruk den i suppen.
Fres sjalottløk og vårløk lett i smør. Hell på hvitvin og la det koke litt inn. Hell i fiske-/blåskjellkraften og en stjerneanis. La dette koke inn til det halve. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Rens og skjær fisken i passe biter og la den trekke i suppen. Ha i eggeplomme utrørt i litt av suppen (suppen må ikke koke). Rensede reker has i til slutt, de skal bare bli varme. Dryss over finklippet koriander, gressløk og chili.