Ingredienser
250 g hvit fisk 250 g krabbekjøtt (renset og hakket) 1 egg 1 dl vann 1 sjalottløk, finhakket 1 ts hakket koriander 2 store løk 4 ss sursøt saus 3 dl soyaolje Noen salatblader Salt og pepper
Tilberedning
Skrell løken og kutt den i to på tvers av årringene. Surr løken mør i olje (ca 30 minutter) og frigjør store løkringer. Kjør fisk, krabbekjøtt og sjalottløk i food processor ca 30 sekunder. Rør inn vann, egg, koriander og 1/2 ts salt for hånd. Smak til med pepper. Varm opp soyaoljen, lag en prøvekake og stek den i oljen. Juster evt med mer krydder før du steker resten. Anrett boller og løkringer lagvis. Drypp på litt sursøt saus og pynt med grønt.

Mer om Fiskebolleburger med krabbefelt

Fiskebolleburgere med krabbefelt er en ny og spennende måte å nyte tradisjonelle sjømatretter på, og er i ferd med å bli en populær rett i Norden. Dette er en blanding av den velkjente norske fiskebollen og en saftig krabbe, servert i form av en burger. Navnet på denne retten kan være litt forvirrende ved første øyekast. Men, når du først har smakt det, vil du raskt innse at navnet passer perfekt til den unike smaken og teksturen til denne retten.

Først og fremst, hva er en fiskebolle? I Norge, er fiskeboller en tradisjonell rett laget av fisk, ofte torsk, som er blandet med egg, melk og krydder til en slags fiskedeig. Denne massen formes deretter til små boller, og kokt. Fiskeboller kan være en del av mange retter, men de er spesielt kjent som hovedingrediensen i en fiskebolleburger.

Krabbefeltet kommer inn som den deilige, crunchy tillegget til denne burgeren. Krabbe kjøttet kommer fra feltene i Nordsjøen, hvor krabben er kjent for sin spesielt rike smak. Dette er en perfekt kontrast til den myke teksturen og milde smaken av fiskeboller. Krabbefeltet gir et hint av luksus til burgeren, og gjør den til et gourmetmåltid.

Hvordan lager man en fiskebolleburger med krabbefelt? Først, tar du fiskebollene og steker dem lett i en panne for å gi dem en gyllen brun overflate og ekstra smak. Deretter, plasser fiskebollene på en burgertopp, og topp med krabbekjøttet, som enten kan være kaldt eller lett varmet. Legg til ønsket tilbehør, for eksempel friske grønnsaker, majones eller en hjemmelaget saus. Til slutt, plasser den andre burgertoppen på toppen, og voilà, en fiskebolleburger med krabbefelt er klar!

Å lage en fiskebolleburger med krabbefelt er ikke bare en unik og kreativ måte å nyte sjømat på, men det er også en flott måte å oppleve en bit av den nordiske kulturen. Med sin blanding av milde og rike smaker, samt dens unike kombinasjon av teksturer, er denne burgeren sikker på å bli en hit både blant lokale og turister.

I summ, fiskebolleburger med krabbefelt er en spennende ny rett som kombinerer det beste av sjømat og hurtigmat. Så, neste gang du er på utkikk etter noe litt ulikt, hvorfor ikke prøve en fiskebolleburger med krabbefelt? Det er helt sikkert en smaksopplevelse du ikke vil glemme!.