200 g kald seifilet – hakket
50 g kald laksefilet – hakket
1/2 egg
finrevet skall av 1/4 sitron
1/2 fintrevlet løk
1 knust hvitløkbåt
2 ss hakket krus- eller bladpersille
1 ss hvetemel
salt og pepper fra kvern
1/2 ss olje til steking
Bulgursalat
11.5 dl bulgur
3 dl vann
1 ts olivenolje
salt og pepper
ørlite sitronsaft og revet skall
1/2 hakket agurk (uten kjerner)
75 g små blomkålbukettter
2 snittede vårløk
150 g cherrytomater
koriander eller bladpersille
1 ss finskåret mynte
Frikadeller med en vri laget av sei og litt laks, krydret med revet løk og sitron. Serveres med bulgursalat, ris eller couscous kan også godt brukes her. Det blir godt.
Bruk gjerne en food processor. Bland sammen fiskene og rør inn et egg. Så sitronskall, løk, hvitløk, persille og mel, samt salt og pepper. Settes kaldt. Formes til 6 frikadeller som stekes i olje over god varme. Brun dem et minutt på hver side. Skru ned til middels varme og stek ferdig, 3-4 minutter på hver side.
Ha bulgur og vann i en kjele med salt og la det få koke opp. La det syde videre på svakere varme 8-9 minutter til væsken er oppsugd. Rør og smak til med olje, salt og pepper, sitronskall og saft. Dette kan gjøres i forveien. Når bulguren er lun, blandes den med resten av ingrediensene og smakes til med finhakkede urter.