1 dl (40 g) ukokt makaroni
2 dl melk
jevning av ½ dl melk
+ 1½ ss hvetemel
½ krm pepper
1 krm malt muskat
2 egg
250 g fiskefilet i biter
(Du kan enten bruke rå
eller kokt fisk)
2 ss strøkavring
Ovnsfast form, 1½ liter
I stekeovn: 170° på nederste rille.
Kok makaroni etter anvisningen på pakken.
Kok opp 2 dl melk. Lag jevning av kald melk og hvetemel
og rør den inn i den kokende melken. Kok opp.
Tilsett salt og krydder og avkjøl sausen litt.
Skill eggene og rør eggeplommene inn i sausen.
Tilsett fisken og makaronien.
Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i gratengen.
Ha alt over i en smurt ildfast form og dryss på strøkavring.
Stek til gratengen er gyllen.
Server fiskegrateng med kokte poteter, rårevne gulrøtter med appelsinbiter
og ev smeltet margarin.