Ingredienser

1 kg forskjellige fileter av hvit fisk, delt i biter på 5 cm
havsalt til å drysse over
3 ss olivenolje, pluss ekstra til steking av brød
2 løk, hakket
2 grønne paprika, renset og hakket
4 tomater, uten kjerne, flådd og hakket
3 store hvitløkfedd, finhakket
2 ½ dl tørr hvitvin, pluss ½ dl hvis du damper sandskjellene for seg
nymalt pepper
1 kg sandskjell, godt skrubbet
6 skiver landbrød, uten skorpe
6 ss usaltet smør
bladpersille, hakket

Tilberedning

Dryss havsalt over fiskefiletene, dekk til og sett dem i kjøleskap i1-2 timer.

Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele på middels varme. Ha i løk og paprika og fres i ca 10 minutter, til det er mykt.

Ha i tomater, hvitløk og 2 ½ dl vin. Dryss på litt salt og pepper. Legg i fisken, skru ned på svak varme, legg på lokk og la det småkoke ca 10 minutter. Hvis kjelen er stor nok, har du i sandskjellene. Kast skjell som er åpne eller skadet. Legg på lokk og damp skjellene i ca 5 minutter, til de åpner seg. Da skulle også fisken være ferdig.

Hvis kjelen er for liten til å romme sandskjellene, damper du dem i vel ½ dl hvitvin i egen kjele i ca 5 minutter, deretter har du dem i den store kjelen. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Varm ca 4 ss olivenolje i en stor stekepanne med høye kanter på middels varme. Stek brødet, noen skiver om gangen i 5-6 minutter, til det er gyllent. Vend på skivene etter behov. Ha mer olje i pannen for hver omgang med brød. Skjær hver skive diagonalt i to og legg to av disse trekantene på bunnen av hver av de 6 store suppebollene.

Når suppen er ferdig har du i smør og dreier pannen rundt noen få ganger slik at kraften tykner. Øs suppe og fisk over brødet. Dryss bladpersille over og server med en gang.