Honninglaks:
400 g laksefilet (uten skinn)
3 ss flytende honning
1 lime, saften av
1/2 ts salt
1 krm pepper
1 ss smør
Suppe:
1 gul løk
1 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 ss smør
8 dl vann
2 fiskebuljongterniner
1 lime, revet skall av
2 ts ingefær, fersk, revet
2 ss hvetemel
400 g kokosmelk
2 krm salt
Skjær laksen i terninger. Bland honning, limesaft (riv limen før saften presses ut), salt og pepper og legg laksebitene i marinaden.
Skrell og hakk løk og hvitløk fint. Skrell og del gulrøttene i små terninger. Fres løk, hvitløk og gulrot i smør i en kjele. Tilsett vann og buljonterning, og la det trekke 10 minutter. Tilsett limeskall, ingefær, mel utrørt i litt av kokosmelken og resten av kokosmelken. La suppen trekke 3 minutter. Smak til med salt.
Ta laksen opp av marinaden. Stek den i smør i stekepanne til den har fått farge rundt det hele, ca 3 minutter. Legg den over i dype tallerkener og hell over den varme suppen.
Server med brød.