Ingredienser
Lag en god og stor pizza deig. Stek kjøttdeig, bland i pastasaus (feks. dolmio) og matfløte. La dette stå og putre en god stund (ca. 10 min, til sausen er ganske tykk).
Tilberedning
Ha dette oppå pizza deigen (som selvf. er kjevlet ut), strø over med ost. Stekes på 225 grader i ca 20 min.

Mer om Fløtepizza

Fløtepizza er blitt en favoritt blant mange pizzaelskere i Norge. Navnet «fløtepizza» kan kanskje føre til noen forvirringer, men det er ganske enkelt en pizza med fløte som en av hovedingrediensene. Men viktig å påpeke her er at det ikke er snakk om hvilken som helst type fløte, det er fløte av høy kvalitet. Men, hva gjør så fløtepizzaen spesiell og til en favoritt blant nordmenn?

Før vi går videre, la oss avlive en vanlig antagelse – fløtepizza er ikke en italiensk oppfinnelse. Selv om konseptet som sådan ikke er ukjent i Italia, er det Norge som på mange måter har gjort det til sitt eget, og utviklet det til en nasjonal favorittrett, særlig på de kalde vinterkveldene. Faktisk, så er det en rekke pizzarestauranter rundt om i landet som spesialiserer seg på denne typen pizza.

Men, hva er det nå egentlig som gjør en fløtepizza til en fløtepizza? Vel, først og fremst kommer vi ikke unna fløten. Fløten brukes som regel til å lage sausen til pizzaen. Den gir en rik, fyldig og kremet konsistens som gir en nydelig kontrast mot de tradisjonelle pizzaingrediensene som mozzarellaost, tomatsaus og diverse pålegg. Den mest populære typen fløtepizza i Norge er med biff, løk og champignon. Det er selvfølgelig rom for innovasjon her og mange velger også å legge til bacon, skinke eller salami i blandingen.

Men det stopper ikke her. En annen unik egenskap ved den norske fløtepizzaen er at den ofte serveres med rå rødløksbiter strødd over, og av og til med en legning av frisk ruccola før servering. Dette gir pizzaen en skarp og frisk kontrast, både i smak og tekstur, mot den fyldige, kremete fløtesausen.

Enkelheten ved fløtepizzakonseptet og muligheten for variasjon i ingrediensene har ført til at denne spesifikke pizzavarianten har vunnet hjertene til mange nordmenn. Men la oss ikke glemme en annen ting som også er viktig for denne pizzasjangeren: kvaliteten på råvarene som brukes. En vellykket fløtepizza innebærer bruk av gode, friske ingredienser. Det er her den virkelige magien ligger! Fra den høykvalitets fløten til den ferske mozzarellaen – råvarene er nøkkelen til den guddommelige smaken.

Til slutt ser vi på hvordan dette har endret pizza-lanskapet i Norge. Det er en økende trend mot en mer gourmet-tilnærming til pizza, og fløtepizza passer perfekt inn i denne kategorien. Den har blitt mer enn bare «take-away» -mat, men noe man også er villig til å lage hjemme for å imponere gjester. Å lage fløtepizza fra bunnen av gir følelsen av å lage ekte mat med høy kvalitet.