Ingredienser

50 gr. margarin
2 ½ dl. melk
5 dl. varmt vann
50 gr. gjær
1 ½ ts. salt
1250 gr. hvetemel

Tilberedning

Smelt margarinen og lunk melken, bland i vann med passe temperatur (37 grader).
Tilsett salt. Rør inn hvetemelet. Elt i minst 5 minutter.
Hev deigen. Deigen heves ca. 30 minutter tildekt i skålen, eller den tømmes ut av skålen og legges på benken med et håndkle over ca. 10-15 minutter.

Form så deigen til 2 flettebrød, vanlig avlang loff, rund loff eller annen fasong.
Pensle brødene med sammenpisket egg og strø dem evt. med valmuefrø, sesamfrø, paprikapulver, pizzakrydder eller reven ost.
Etterhev ca. 30 minutter med et håndkle over.
Stekes nederst i ovnen, 220 grader i ca. 30 minutter.