Ingredienser

250 g hvite bønner
2 – 4 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri, smått oppskåret
2 purrer skåret i ringer
4 tomater, flådd og kuttet i småbiter
salt og pepper
1 eggeplomme
persille

Tilberedning

Etter at bønnene har ligget i bløt i ett døgn, slå ut bløtevannet. Så koker du bønnene møre i nytt vann sammen med presset hvitløk. Sett tilside 1 dl bønner, de skal brukes til pynt tilslutt. Resten moses, gjerne i en hurtigmikser, og puttes tilbake i kokevannet. Grønnsakene koker du i litt vann eller grønnsakskraft i egen gryte. De skal kokes helt myke, deretter får de samme skjebne som bønnene; de moses godt, og blandes opp i bønnegryta sammen med vannet de har kokt i. Smak til med salt og pepper. Nå rører du en eggeplomme sammen med en liten fløteskvett eller kraft, og pisker dette ned i suppen, som forøvrig nå ikke må koke mer. Til slutt pynter du med de tilsidesatte bønnene og raust med klippet persille. Godt brød til, gjerne med hvitløkssmør, og du har gjort ditt for en vellykket aften.