5 løk
3 ss smør, margarin eller olje
1 1/4 liter vann (1 buljongterning)
salt
pepper
1/2 ts timian
3-4 dl nyrevet ost
4 loffskiver
Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Fres den i smør, margarin eller olje i en kjele. Løken skal ikke få farge, bare bli blank og gjennomsiktig, og det tar tid. Minst 15 minutter (ved svak varme) hvis suppen skal bli fyldig og fin. Rør om i løken av og til.
Hell på vannet, salt og ha eventuelt i en buljongterning, selv om det er juks – i en ekte fransk løksuppe skal det som oftest ikke være buljong. Krydre med pepper og litt timian. La suppen koke under lokk ca. 25 minutter.
Riv i mellomtiden osten, gjerne grovt. Du kan bruke hvilken som helst ost. Hovedsaken er at osten er vellagret.
Rist loffskivene i brødrister. Fordel suppen i fire ildfaste suppekopper. Legg en ristet loffskive i hver og ha ost på toppen.
Gratiner suppen ved 250-275 C til osten smelter og blir gyllengul, 5-10 minutter. Server suppen med ferske baguetter.
er dette dyrt!!!
Har ikke prøvd den ennå, men, skal prøve den på en prøve eg har på kokkeskolen min…(ikke min skole, den er staten sin) gleder meg og eg tror læreren min gjør det også…
Helt nydelig suppe!
om parmasan ost funker eller anbefales en fransk ost siden det er fransk løksuppe? en Chèvre kanskje?
det var ikke godt.
Utmerket!
veldig godt
kjempe bra oppskrift, den prøver jeg nå!! 😉