Ingredienser
2 kiwier 1 banan 2 appelsiner 20 blå druer 10 friske jordbær 200gr. melon, honning- eller- cantaloupmelon 2ss hakket, frisk sitronmelisse 1/2 sitron Sukkerlake: 2 dl vann 1dl sukker 1 ss hakket, frisk sitronmelisse
Tilberedning
Kok opp vann og sukker med sitronmelisse. Avkjøl laken og sil den etterpå. Vask fruktene, skrell dem, og skjær alt i pene biter. Lag fileter av appelsinen ved først å skjære av ytterskallet. Skjær så mellom de naturlige hinnene som skiller båtene. Slik får du rene fruktfileter av appelsinen. Bland fruktbitene i sukkerlaken og tilsett hakket, frisk sitronmelisse. Smak til med sitronsaften. Salaten bør nytes samme dag den tilberedes. Serveres gjerne med råkrem: 1 1/2 dl kremfløte 1 egg ca 2 ss farin. Visp fløten stiv. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland fløte og eggedosis like før servering. Dersom jeg lager kremen ferdig på forhånd ( noe jeg som regel gjør) blander jeg i en plate smeltet gelantin. Da skiller den seg ikke.

Mer om Frisk fruktsalat med sitronmelisse

Frisk fruktsalat med sitronmelisse er en appell til sansene; en mix av deilige, søte, saftige fruktter blandet med den friske parfymen av sitronmelisse. Sitronmelisse, også kjent som Melissa officinalis, er en urteplante som gir en herlig sitrusaroma og tilfører en ekstra dimensjon til fruktens naturlige sødme.

Ikke bare tilfører sitronmelisse en deilig aroma og smak til fruktsalaten, den har også flere helsefordeler som en naturlig beroligende urt. Den er kjent for å forbedre humøret, fremme avslapning, og kan til og med lindre symptomer på angst, søvnløshet og gastrointestinale lidelser. Det er et velkjent middel i urtemedisin for sin allsidige bruk og gunstige egenskaper.

Frukt, som er hovedingrediensen i fruktsalaten, er også kjent for sine helsefordeler, inkludert å være en god kilde til vitaminer, mineraler og fiber. Kombinasjonen av fruktens naturlige sukker og fiber bidrar til å opprettholde en jevn blodsukkernivå, som igjen kan bidra til å hindre energi- og humørsvingninger. Frukt er også en lav-kalori mat, som gjør dette til et sunt og næringsrikt alternativ som passer for de fleste dietter.

En frisk fruktsalat med sitronmelisse kan bestå av en rekke frukter, alt fra meloner, jordbær, kiwi, epler, druer, ananas og mye mer. Valget av frukt kan variere sesongmessig, noe som sikrer det høyeste nivået av ferskhet og smak. Sitronmelissa kan hakkes og strøs over fruktene rett før servering, noe som gir et vakkert visuelt element og gir en umiddelbar utbrudd av aroma når den blir avslørt.

En annen fordel med å lage en frisk fruktsalat er at den er utrolig enkel å tilberede. Det krever ingen koking, ingen kompliserte teknikker, og kan være klart på bare minutter. Det er også en flott måte å oppmuntre barn til å spise mer frukt, da de fargerike samlingen av frukt og den søte smaken kan virke svært tiltalende.

Frisk fruktsalat med sitronmelisse er mer enn bare en deilig dessert eller snack. Det er en feiring av frisk, naturlig mat, og tilbyr et sunnere alternativ til bearbeidet og sukkerbelastede matvarer. Med sin kombinasjon av eklektiske smaker, forfriskende aromaen av sitronmelisse, enkel forberedelse og helsefremmende fordeler, fruktsalat med sitronmelisse er virkelig en tallerken som gir glede til ganen og kroppen.