Ingredienser
2-3 store løk Olje til fritering Røre: 2,5 dl grovt hvetemel 2 ts salt 1,5 ts bakepulver 1 eggeplomme 1,5 dl melk 1 ss olje 1 eggehvite
Tilberedning
Rens løken og skjær den i skiver ca 0,5 cm tykke. Separer i ringer. Ha ringene i kaldt vann og la det stå i 30 minutter. Rist av vannet og legg de på ett kjøkkenpapir. Pisk eggeplommen og rør inn melk og olje. Bland dette med mel, bakepulver og salt. Vend så inn de stivpiskede eggehvitene. Varm opp oljen og dypp løkringene i deigen. La de renne litt av og la de steke i olje til de er gyldne. La renne av på kjøkkenpapir.

Mer om emnet: Friterte løkringer

Friterte løkringer er en populær matrett og sideskålen over hele verden, og skrytes ofte av for sin deilige smak og spennende tekstur. Med den perfekte kombinasjonen av den sprø overflaten og den myke, søte løken inni, fungerer de som en vidunderlig komplement til mange retter, særlig grillet kjøtt og fisk.

Ideen om å fritere løkringer kom faktisk fra USA på 1930-tallet. Det startet som en innovativ tilnærming til å bruke overskytende løk i restaurantene. Snart nok, ble de friterte løkringene enormt populære som bar-mat og begynte å spre seg internasjonalt. De er faktisk så populære nå at de har sin egen høytidelige dag, Nasjonal løkringdag, som feires den 22. juni hvert år!

Når det gjelder oppskriften, er det mange måter å forberede friterte løkringer på. Den tradisjonelle metoden består av å kappe løken i ringer, dynke dem i en røre av mel, egg og krydder, for deretter å fritere dem i varmt olje til de er gyllenbrune. Noen har også begynt å bruke alternativer som glutenfritt mel eller soyamel for å gjøre retten mer tilgjengelig for ulike diettbehov.

Selv om det er enkelt å lage friterte løkringer hjemme, tilbyr en rekke restauranter også denne retten. Kvaliteten og smaken varierer sterkt, avhengig av type olje som brukes og ingrediensene i røren. Noen steder gir dem også sin egen unike vri, ved å tilsette spesielle krydder, bruke ulike typer løk, eller til og med eksperimentere med forskjellige typer mel i røren.

Til tross for sin deilige smak, er det viktig å merke seg at friterte løkringer er høye i kalorier og mettet fett. Derfor bør man spise dem med moderasjon dersom man er bekymret for helsen sin. Ovennevnte aspekter tatt i betraktning, så lenge de blir konsumert i moderate mengder, kan friterte løkringer være en velsmakende godbit for enhver anledning.