Ingredienser
1 ¼ liter lunka vann 50 gr. gjær 4 ss. peanøttolje (eller annen olje) 2 ss. brunt sukker 2 strøkne ss. salt 1 ”neve” hele hvetekorn 2 ”never” lettkokte havregryn 100 gr. sammalt hvete grov ca. 1,7 kg. hvetemel
Tilberedning
Løs gjæren opp i vannet. Bland inn resten av ingrediensene. Dersom du bruker kjøkkenmaskin så kjører du maskinen i ca. 5 minutter. Tøm deigen ut på benken og la den heve tildekket i ca. 10-15 minutter. Lag avlange brød som settes med to fingerbredder mellom rom i langpanne eller stekebrett (ca. 15 på hver brett). Etterheves tildekket i ca. 30 minutter. Pensles med peanøttolje (eller annen olje). Sett stekeovnen på 275 grader, når den er varm og frokostbrødene er ferdig hevet, kaster du et glass vann inn i stekeovnen og setter brettet med brød inni. Skru så stekeovnen ned til 225 grader. Steketid ca. 15 minutter midt i ovnen.

Mer om emnet: Frokostbrød – grove

Frokostbrød, spesielt de grove variantene, har økende popularitet blant kostholdsbevisste individer. Grove frokostbrød er rike på fiber som fremmer fordøyelsen og gir en følelse av metthet over lengre tid. De er en sunn start på dagen, og utfyller et balansert kosthold på en utmerket måte.

Grove frokostbrød kan variere i ingredienser og er et perfekt alternativ for de som ønsker en variert frokost. Noen velger å inkludere grove kornsorter som fullkornshvete, bygg, eller havre, mens andre liker å tilsette nøtter, frø og tørket frukt som gir ekstra smak og tekstur. Ikke bare er disse ingrediensene velsmakende, men de tilfører også viktige næringsstoffer som protein, sunt fett, vitaminer og mineraler til kostholdet ditt.

I tillegg til helsefordelene, tilbyr grove frokostbrød en rekke muligheter når det gjelder pålegg. De har en solid struktur som kan støtte både tunge og fuktige pålegg uten at brødet blir soggy, noe som igjen utvider utvalget av pålegg du kan velge mellom. Derfor kan du nyte favorittpålegget ditt til frokost uten å bekymre deg for at det skal ødelegge brødets struktur.

Imidlertid, husk at ikke alle brød merket som «grove» nødvendigvis er sunt. Det er viktig å lese ingredienslisten og ernæringsinnholdet nøye. Se etter brød med høyt innhold av hele korn og fiber, og unngå brød som har sukker eller for mange tilsetningsstoffer høyt opp i ingredienslisten.

Til slutt, grove frokostbrød er en enkel og deilig måte å legge til mer næring i frokostmenyen din på. Med sin unike tekstur og smak, kan de gjøre din første måltid av dagen både mettende og givende.