Ingredienser
1 kg. hvetemel 140 gr. sukker 140 gr. margarin 7 dl. melk 1 pk. gjær litt kulturmelk
Tilberedning
Lag vanlig gjærdeig. ( Smelt marg., lunk melken og rør gjæren ut i den. Bland resten av ingrediensene godt inn.) Hev deigen ca. 1 time. Del deigen i to. Kjevl hver del ut til et rektangel, pensle 1/3 av deigen med kulturmelk, brett deigen innover, pensle den siste delen med kulturmelk før den brettes over, (nå er deigen brettet i tre). Skjæres opp i passe stykker (bruk pizzahjulet til å skjære opp). Etterhev ca. 20-30 minutter. Pensle frokostbrødene med kulturmelk, og dryss på valmuefrø. Stekes ca. 225(-250) grader i ca. 10 minutter.

Mer om emnet: Frokostbrød med kulturmelk

Frokostbrød med kulturmelk er en deilig og ernæringsrik måte å starte dagen på. Den karakteristiske surheten i kulturmelken gjør at brødet får en herlig, fyldig smak og en saftig krumme som holder seg godt. Dessuten fungerer kulturmelken som et naturlig hevemiddel, noe som gir brødet en luftig tekstur.

Det er virkelig en glede å starte dagen med nybakt brød. Og med frokostbrød laget med kulturmelk, kan du raskt og enkelt lage ditt eget hjemmebakte brød. Du trenger enkelt ingredienser som hvetemel, kulturmelk, honning eller sukker, gjær, salt og eventuelt litt smør for ekstra smak. Oppskrifter varierer, men de fleste krever ingen lang hevetid, noe som betyr at du kan nyte ferskt brød til frokost selv på travle dager.

Som et lite tips: Fordi kulturmelk har en sur pH, kan den også bidra til å nøytralisere noe av bitterheten som noen ganger finnes i hele korn. Dette kan være spesielt nyttig når du lager brød med høyere andel av fullkorn. På denne måten blir frokostbrødet ikke bare næringsrikt, men også velsmakende.

Det er også verdt å merke seg at utvalget av kulturmelk varierer etter region. I noen områder er kulturmelken tykk og rik, mens den i andre kan være tynnere. Dette kan påvirke konsistensen på deigen din, men ikke smaken.

I en verden der mange er opptatt av å spise sunt, representerer frokostbrød med kulturmelk en maktig start på dagen: det er mettende, næringsrikt og vekker smaksløkene. Så, hvorfor ikke prøve å starte morgendagen med en herlig skive hjemmebakt frokostbrød med kulturmelk?.