225 g basmatiris
4,5 dl vann
½ ts safrantråder
1 ts salt
30 g ghi eller 2 ss vegetabilsk olje
55 g skåldede mandler
1 løk, i tynne skiver
1 kanelstang, brukket i to
frø fra 4 grønne kardemommekapsler
1 ts spisskummenfrø
1 ts svarte pepperkorn, lett knust
2 laurbærblad
3 ss finhakket tørket mango
3 ss finhakket tørket aprikos
2 ss sultanrosiner
55 g pistasiemandler, hakket
* Skyll basmatirisen i flere vann til vannet er klart, og legg den så i bløt i 30 minutter. La den renne av, og sett til side til den skal kokes.
* Kok opp vann i en liten kjele. Ha i safrantråder og salt, ta kjelen av varmen, og la den stå og trekke.
* Smelt ghi i en ildfast gryte eller stor stekepanne med tettsittende lokk over middels til sterk varme. Ha i mandlene, og rør dem rundt til de er gyllenbrune. Løft dem straks ut av gryten med en hullslev.
* Ha løk i gryten, og stek under hyppig omrøring i 5-8 minutter til den er gyllen, men ikke brun. Tilsett krydder og laurbærblad, og rør i omkring 30 sekunder.
* Tilsett ris i gryten, og rør til kornene er dekket med ghi. Ha i safranvannet , og la det koke opp. Reduser varmen til svakeste innstilling, rør in de tørkede fruktene, og legg tett lokk på. La det trekke uten å ta av lokket i 8-10 minutter til riskornene er møre og all væsken er absorbert.
* Skru av varmen, og bruk to gafler til å blande inn mandler og pistasiemandler i risen. Smak om nødvendig til med krydder. Legg lokk på gryten igjen, og la den stå i 5 minutter.