Ingredienser
3/4 kg. blanding av epler, pærer og plommer 5 dl. vann 1 dl. rårørsukker 2 ss. potetmel 1/2 dl. vann
Tilberedning
Vask og del opp frukten. Ha den i kokende vann. Tilsett sukker og la blandingen koke i 5 minutter. Lag potetmeljevning med potetmelet og tilsett denne. Sett så kjelen på kokeplaten til grøten såvidt koker. Avkjøl.

Mer om emnet: Fruktgrøt

Fruktgrøt er en populær og næringsrik måltid i mange deler av verden, inkludert Norge. Det er ofte kjent som en sunn dessert eller frokost som gir en rik kilde til fiber, vitaminer og andre essensielle næringsstoffer. Det at fruktgrøt er en flott måte å inkludere forskjellige frukter i kostholdet vårt, er en av grunnene til dens anerkjennelse og popularitet.

En interessant faktor er variasjonen av fruktgrøt som kan tilberedes. Noen av de populære variantene inkluderer eplegrøt, pæregrøt, blåbærgrøt og jordbærgrøt for å nevne noen. Faktisk er en av de store fordelene med å lage fruktgrøt den friheten det gir til å eksperimentere med forskjellige frukter og bær etter individuell preferanse og sesongtilgjengelighet.

En annen viktig faktor å merke seg om fruktgrøt er at det er en veldig lett og rask rett å lage. Koking av frukt med litt vann og sukker til en tykk konsistens og din fruktgrøt er klar. Selvfølgelig kan man tilsette andre ingredienser som kanel, sitronsaft, eller nøtter for ekstra smak og næringsverdi. En annen nyttig teknikk er å blande inn litt korn i fruktgrøten. Dette kan gjøre grøten mer mettende og enda mer næringsrik.

På tross av dens enkelhet, kan det være noen vanlige feil folk gjør når de lager fruktgrøt. Et ofte gjort feil er å bruke for mye sukker. Selv om frukt inneholder naturlig sukker, tilsetter noen mennesker ekstra sukker for å gjøre det søtere. Imidlertid kan dette kompromittere de ernæringsmessige fordelene med fruktgrøt. Et enkelt tips for å unngå dette er å velge naturlig søte frukter, eller enda bedre, bruke honning eller annen naturlig søtningsmiddel.

Til syvende og sist, er fruktgrøt en fantastisk måte å nyte de helsebringende egenskapene til forskjellige frukter. Med uendelig variasjon mulig, kan det tilby en deilig og sunn tilføyelse til ethvert måltid. Så, neste gang du tenker på en måte å inkludere mer frukt i kostholdet ditt, hvorfor ikke prøve en rykende varm skål med fruktgrøt?.