Bunn
200 g mandler
2 eggehviter
80 g smør
200 g sukkker
1 1/2 ts finbakstmel
2 ss vaniljesukker
1 ts kanel
1 ts revet sitronskall
1/2 ts salt
Fyll
120 g revet hvit sjokolade
170 g usaltet smør
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
6 separate egg, romtemperatur
frisk frukt (kiwi, jordbær, grønne og røde druer, aprikos)
Knus mandler til en postei i hurtigmikser. Visp eggehvitene stive. Visp 60 g av smøret med sukkeret. Tilsett mandler, mel, vaniljesukker, kanel, sitronskall og salt.
Rull i 2,5 cm baller, trykk dem flate og legg på smurt brett. Stekes i 25 minutter ved 180 grader.
Avkjøl og knus, bland med resten av smøret. Trykk i bunnen på en smurt rund springform. Sett i kjøleskapet.
Bland sjokolade, smør, sukker, vanilje og salt i vannbad over svak varme. Fjern fra varmen når det er smeltet. Avkjøl.
Pisk i eggeplommene, en av gangen.
Visp eggehvitene til de er stive. Fold forsiktig i røren. Hell i kakebunen og bak i 40 min. ved 160 grader. Avkjøl i 1 time på rist før servering, eller dekk og la stå i romtemperatur over natten.
Serveres dekket med frist frukt.