Ingredienser

50 g gjær
1 / 2 l melk
1 / 2 l vann
1—1 1 / 2 ss salt
13 dl grovt rugmel
9—12 dl grahamsmel

Tilberedning

Smuldre gjæren i lunken melk og vann (37 grader). Tilsett salt (det skal være så mye, rugmel krever ekstra salt. Men klart du kan redusere noe hvis du er redd for saltmengden). Deretter alt rugmelet og 9 dl av grahamsmelet. Arbeid deigen godt. Tilsett mer grahamsmel slik at deigen blir ganske fast. Hev på lunt sted under plast vel 1 time.
Ha godt med grahamsmel på bakebordet og på hendene, arbeid deigen smidig og del den i seks. Form til runde boller som kjevles ut (ca. 25 cm i diameter). Du kan ev. legge bakepapir under, og så skyve forsiktig over på stekeplaten. Prikk tett med gaffel og stikk ut hull i midten. La brødkakene heve på lunt sted under klede i bortimot 1 time.
Stek i omganger ved 250 grader i ca. 12 min. Avkjøl på rist uten klede.