Ingredienser

200 gr. margarin
1 ½ dl. melk
1 dl. vann
50 gr. gjær
2 egg
½ dl. sukker
8-10 dl. hvetemel

Tilberedning

Smelt margarinen. Lunk melken og løs opp gjæren. Tilsett sukkeret og det smeltede smøret.
Halvpisk eggene (litt for hand), og ha dem i røren. Bland i hvetemel til passe fast deig. Rør minst mulig, deigen må ikke bli seig, da blir den vanskelig å kjevle ut.
Hev deigen på et lunt sted, til ca. dobbel størrelse. Husk å dekke til deigen.

Del deigen i 3 like store deler. Kjevle hver deig til en sirkel, ca 3 mm. tykk.
Dersom du skal lage små horn, deler du hver sirkel i 8 trekanter ( bruk kniv eller pizza kniv til å skjære med).
Dersom du vil lage store horn, deler du hver sirkel i to.

Fyll:
Aprikosmarmelade, eplemarmelade, marsipan eller vaniljekrem, alt etter hva du ønsker.

Legg litt fyll i den bredeste enden av trekanten, rull sammen og form rullen til et horn, som du legger på bakepapirkledd plate med skjøten ned.
Hev igjen ca. ½ time. Pensle med sammenpisket egg.

Steketid små horn:225 grader, midterste rille. 8-10 minutter.
Steketid store horn:225 grader, nederste rille, 15-20 minutter.