2-4 reinsdyrhjerter etter størrelsen
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 epler
100 g stenfrie svisker
8-10 enerbær
1 dl seterrømme
1 ss rørte tyttebær
Skjær et snitt i kjøttet fra siden og inn til tverrveggen. Rens hjertene for hinner og skyll dem godt i kaldt vann. Gni dem inn med salt og pepper.
Skjær eplene i terninger, hakksviskene grovt og fyll det i hjertene. Sy dem sammen eller bind dem opp og brun dem godt i smør. Spe med vann eller kraft så det står halvt opp på kjøttet.
Tilsett enerbær og la kjøttet trekke under lokk til det er godt mørt – det tar 1 1/2 – 2 timer. Ta kjøttet opp og kok inn sjyen. Spe den med rømme og tilsett tyttebær som presses gjennom en sikt. Smak sausen til. Jevn den eventuelt med 1 ts maisennamel rørt ut i kaldt vann.
Skjær hjertene i skiver og server dem med rosenkål, stekt sopp, poteter og sausen.