Antall porsjoner : 6-8 Ingredienser : ca. 10 store sjampinjonger 1 løk 2 ss olivenolje 150 g spekepølse 2 båter hvitløk 3 ss finhakket persille 1 ts paprikapulver ½ ts salt ¼ ts pepper Fremgangsmåte : Rens sjampinjongene. Vri av stilkene og hakk dem fint. Skrell og finhakk løken. Surr den sammen med sjampinjongstilkene i olje på middels varme til de blir myke. Tilsett finhakket spekepølse og hvitløk og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og paprikapulver. Fyll sjampinjongene med pølseblandingen og dryss over persille. Pensle en ildfast form med olje og legg sjampinjonghattene i. Stekes ved 200° C i 10 – 12 minutter.

Mer om Fylte sjampinjonger til tapas

Fylte sjampinjonger er en spennende og velsmakende tapasrett som er elsket av mange. Den samler de rike, robuste smakene av sjampinjonger, kombinert med ulike fyll for å gi en eksplosjon av smaker. Ikke bare er disse små godbitene appetittvekkende, men de er også veldig enkle å lage. De passer perfekt sammen med andre tapasretter og gir et unik spansk preg på ethvert måltid.

Å velge de riktige ingrediensene er nøkkelen til å lage deilige fylte sjampinjonger. Sjampinjonger er vanligvis store og har plass til rikelig med fyll, noe som gir en dybde av smaker. Det første steget i prosessen er å fjerne stilkene. Stilkene er viktige, da de kan finhakkes og brukes i fyllet. Når det kommer til fyll, er valgene nesten uendelige. Vanlige ingredienser inkluderer hakket hvitløk, finsnittet persille, revet ost og iblant også litt finhakket skinke eller bacon. Etter at fyllet er laget, legges en skje eller to i den hule delen av sjampinjongen.

Neste trinn i prosessen med å lage fylte sjampinjonger er å steke dem. De stekes i en forvarmet ovn ved 200 grader i omtrent 15-20 minutter, avhengig av størrelsen på sjampinjongene. Når de er klare, skal de være gyllenbrune og fyllet skal være varmt og boblende. Server de fylte sjampinjongene varme rett fra ovnen for den beste opplevelsen.

Disse deilige tapasrettene går fantastisk sammen med andre spanske delikatesser som patatas bravas, gambas al ajillo, iberisk skinke og chorizo. En kombinasjon av disse rettene vil gi et fargerikt og velsmakende tapasbord, og hver sjampinjong vil gi en ekstra dybde til smakspaletten.

Til slutt, selv om fylte sjampinjonger er ideelle som en del av et tapasbord, kan de også serveres som en enkelt forrett. De kan også være hovedingrediensen i et vegetarisk måltid om man velger å bruke kun plantebaserte ingredienser i fyllet. Dette viser hvor allsidige og fleksible disse små godbitene er. Så hvis du vil tilføre litt spansk smak til ditt neste måltid eller arrangement, hvorfor ikke prøve å lage noen fylte sjampinjonger?.