600 g gjeddefilet
1 eggehvite
2 dl fløte
6-8 algeark
12 miniartisjokker
600 g mandelpotet
1 egg
1 ts maizena
2 ltr kalvekraft
2 dl hvitvin
3 ss smør
1 ss sesamfrø
Salt og pepper
Gjedderuller: 200 g rent gjeddekjøtt og eggehvite kjøres på full fart i hurtigmikser. Strø inn 1/4 ts salt og spe inn fløten. Kjør farsen glatt, men ikke så lenge at den blir varm. Legg fiskefiletene på et stykke bakepapir og bre farse over. Pakk fisk og farse inn i algeblader og rull sammen til pølser på 4 – 5 cm i diameter. Pensle med litt vann, det virker som «lim». Krydre med salt og pepper, pensle med olje og stek i ovn ved 200°C i 8 – 10 minutter.
Syltet paprika: Svi paprikaen kullsort med en blåselampe. Skyll under rennende kaldt vann og skrap av det forkullede skallet med en kniv. Del paprikaen i firkanter. Surr paprika og hvitløk møre i olivenolje. Træ paprikabitene på et sateispyd. Ta vare på oljen.
Pinjekjerner: Kjernene ristes i en tørr panne. Pass på, de brenner seg lett!
Servering: Del rullene i to. Anrett på tallerkenen sammen med et paprikaspyd. Skvett litt stekeolje fra paprikaen rundt og klem over noen dråper limesaft.