Ingredienser

2 små, friske grønnkålhoder (600 g) eller 400 g frossen, hakket grønnkål
1 1/4 – 1 1/2 liter vann
1-2 buljongterninger, vann
2 ss mykt smør eller margarin
3 ss hvetemel
1 dl fløte eller melk
salt
pepper
1/2 dl finhakket kjørvel eller gressløk

Tilberedning

Skyll grønnkålen godt og skjær vekk stilkene fra kålbladene. Grovhakk kålbladene. Det går raskt og lett med en kokkekniv. Kok oppvannet med buljongterninger og ha kålen i. La det koke under lokk i 8-10 minutter. Bland smør og hvetemel til en kule og ha den i suppen. La kulen smelte under omrøring. Kok suppen et par minutter uten lokk og rund av med litt melk eller fløte. Smak til med salt og pepper hvis det trengs. Dryss gjerne på gressløk eller kjørvel.