4-8 poteter
1-2 gulrøtter
1 kålrabi
1/2 purre
1-2 løk
1/2-2 l vann
2-3 buljongterninger
Evt litt (1-2 spiseskjeer) soyasaus
krydder (pepper, basilikum, timian, merian,…)
Skrubb potetene, skrap gulrøttene, skrell kålrabien. Skjær alt i terninger, purren i skiver, løken i båter og ha i en stor kjele med vann og buljongterninger/ krydder. (Mange vil nok ha litt salt i, evt mer buljongterning). Hvor mye vann og hvor lenge det skal koke er avhengig av smak. Jeg synes den er best med lite vann og at den er kokt til den er nesten grøtet. Dette er en middag som det går an å lage dobbel porsjon av og ha i to dager. (Hvis den er tykk/ grøtet, må den varmes forsiktig dagen etter, ellers svir den seg i bunnen av kjelen). Evt flatbrød ved siden av.