Ingredienser
1 gulrot i skiver 1/2 purre i skiver 3/4 blomkål i små buketter 1 tomat i båter 2 ts olivenolje 4 dl vann + 1 urtebuljong-terning 60 g lettkokt makaroni 1/2 ts salt 1 lite dryss pepper
Tilberedning
Vask, rens og del opp alle grønnsakene. Varm oljen i en gryte og surr gulrotskivene blanke. Slå vannet med buljong over og la det småkoke i 5 min. Tilsett purre, blomkål og makaroni, la alt koke videre i 5 min. La tomatbåtene koke med de siste 2-3 minuttene. Smak til med salt og pepper. Server med brød.

Om Grønnsaksmiddag

Den grønne revolusjonen er blitt enormt populær de siste årene. Dette skyldes en økende bevissthet blant folk angående helsefordelene som en grønnsaksbasert diett kan tilby. En slik type måltid kalles gjerne en grønnsaksmiddag. Som navnet antyder, er det en middag som hovedsakelig består av grønnsaker, eller i det minste har grønnsaker som hovedingrediens. Disse måltidene kan omfatte alt fra fargerike salater, frodige supper og smakfulle gryteretter.

Grønnsaksmiddager tilbyr et mylder av helsefordeler. De er høy på næringsstoffinnhold, lav på kalorier, og er en utmerket kilde til fiber. Dette gjør dem ideelle for personer som prøver å gå ned i vekt eller opprettholde en sunn livsstil. Fiber er også kjent for å bidra til å redusere risikoen for hjertesykdommer, type 2 diabetes og noen former for kreft. Videre kan en grønnsaksmiddag bidra til økt energinivå, bedre fordøyelse og forbedret hudhelse.

En av de mest tiltalende aspektene ved grønnsaksmiddager er dens ungdommelige appell. Det er ikke bare voksne som innser viktigheten av å ha et grønnsaksfokusert kosthold. Unge mennesker, fra barn til ungdom, blir også oppfordret til å inkludere mer grønnsaker i måltidene sine. Et godt eksempel er enkeltpersoner og familier som har omfavnet «Meatless Monday,» en global bevegelse som oppfordrer folk til å erstatte kjøtt med grønnsaker minst en dag i uken.

Videre er det verdt å nevne den utrolige allsidigheten som grønnsaksmiddager kan tilby. Det er ingen begrensninger angående hvilke grønnsaker du kan inkludere i din grønnsaksmiddag. Fra brokkoli, gulrøtter, spinat, til aubergine, purre, og paprika, listen er bokstavelig talt uendelig. Du kan også variere tilberedningsmetodene dine. Noen grønnsaker er best rå, mens andre har størst næringsstoffinnhold når de blir varmebehandlet.

En grønnsaksmiddag trenger heller ikke være kjedelig eller smakløs. Tvert imot er det mange deilige og næringsrike grønnsaksoppskrifter som man kan lage. Urter og krydder kan også tilsettes for å heve smaken enda mer. Så neste gang du lager middag, hvorfor ikke prøve en grønnsaksmiddag? Du vil bli overrasket over hvor næringsrik og smakfull en slik middag kan være.