Ingredienser:
400g kylling-kjøttdeig
1 hakket løk
smør til steking
4 ss tomatpuré
1 pakke frossen grønnsaksblanding
ca. 1 ts salt
ca. 1/4 ts pepper

Hvit saus:
3 ss hvetemel
4 dl melk
5 eggeplommer
5 eggehvitter
ca. 1 ts salt

Fremgangsmåte:
Stek kylling-kjøttdeigen og løk. Tilsett tomatpuré og grønnsaker og smak til med salt og pepper.
Ha kjøttblandingen i en smurt ildfast form eller en liten langpanne.
Rør ut mel i kaldt vann og kok opp under omrøring til tykk hvit saus. Avkjøl den noe. Skill eggene og ha én og én plomme i sausen. Smak til med salt.

Stivpisk hvittene og skjær dem forsiktig inn. Hell gratengrøren over kjøttblandingen og sett formen i ovnen. Stek gratengen gyllenbrun. Server staks. Kokte poteter er godt tilbehør.

Porsjoner: 4 porsjoner