800 g laksefilet
4 skiver loff (gjerne tørr)
400 g gulrøtter
8 sjalottløk
2,5 dl yoghurt naturell
Saften fra 1 lime
2 ss sesamfrø
2 ss smør
Olje til steking
Salt og pepper
Bak løken i langpanne med skallet på ved 200 °C i ca 30 minutter. Skrell gulrøttene og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og kjør gulrøtter og smør til puré i food processor/stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Del laksen i serveringsstykker. Grovhakk loffskivene og gni fisken inn med smulene. Hell over litt olje og krydre med salt og pepper. Stek fisken på sterk overvarme (grillelementet, 220 °C) ca 8 minutter, til gratineringen er gyllenbrun.
Rist sesamfrøene gylne i en stekepanne. Bland med yoghurt og limesaft, smak til med salt og pepper og servér.