Ingredienser
12 stk lasagneplater 250 gr. kjøttdeig 2 stk. sjalottløk 2 fedd hvitløk 2 ss olje 2 ss hvetemel 2 dl. buljong el. kjøttkraft 1 dl. rødvin salt, pepper revet cheddar eller norvegia ost
Tilberedning
Kok opp rikelig med vann, tilsatt 2 ts salt pr. Liter. Kok et par lasagneplater om gangen i 4 minutter. Ta dem opp og legg dem utover et håndklede, og la dem renne godt av. Finhakk løk og hvitløk og brun det sammen med kjøttdeigen i olje. Dryss på mel, rør om og spe med kjøttkraft og vin. La sausen koke til den tykner, 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper. Fordel fyllet på lasagneplatene, dryss på en liten skje ost og rull lasagneplatene sammen. Legg dem tett med skjøten ned i en smurt ildfast form. Dryss resten av osten over og stek retten midt i ovnen til den er varm og overflaten gyllen. Stekes i ovn på 200 grader i ca 15 minutter.

Mer om Gratinerte cannelloni

Gratinerte cannelloni er en populær rett innen italiensk matlaging. Cannelloni betyr «rør» på italiensk. Her er litt mer informasjon om denne deilige retten som mange elsker.

Gratinerte cannelloni er i hovedsak store rørformete pastaer som serveres fylt, og deretter toppet med ost og stekt i ovnen til de blir gyllenbrune. De er særlig populære i den nordlige delen av Italia, selv om de også nytes i resten av landet.

En ting som er litt spesielt med cannelloni, er at de ofte lages med en hvit saus, kjent som bechamel, i stedet for den mer tradisjonelle røde marinara sausen man ofte ser i italiensk matlaging. Bechamelsausen gir en kremet og luksuriøs smaksprofil til retten som smelter godt sammen med fyllet og pastaen. Selv om bechamel er mest populært, er det også noen som bruker en kombinasjon av hvit og rød saus. Dette skaper en mer kompleks smak.

Hva som brukes i fyllet til cannelloni kan variere sterkt, og hver familie har sin egen unike palett av smaker. Noen velger å bruke kjøttdeig som er krydret med hvitløk, persille og andre krydder, mens andre kan velge å bruke ricotta-ost og spinat for en vegetarisk versjon. Noen cannelloni-elskere fyller til og med pastaen med en sjømatblanding. Valget av fyll bestemmes ofte ut ifra lokale råvarer, personlig smak eller sesong.

På tross av at gratinerte cannelloni er en enkel rett i seg selv, kan den være litt tidkrevende å lage. Men svært mange mener at innsatsen er vel verdt det når de setter tennene i de saftige, kremete rettene. Foruten pastarørene og fyllet, vil du også trenge ost til gratineringen. Her er det hovedsakelig parmesan og mozzarella som gjelder.

Som enhver annen rett, kan du eksperimentere og tilpasse gratinerte cannelloni til dine egne smaksløker. Du kan gjøre det mer krydret, mer ostete, legge til flere grønnsaker, eller kanskje til og med bytte ut pastarørene med noe annet. Uansett hva du velger, kan du være sikker på at den gratinerte cannelloni alltid vil være en solid favoritt på middagsbordet.