Ingredienser

750 gr skrelte poteter
evt. 1 hvitløksbåt
150 gr revet sveitser- eller cheddarost
salt
malt, hvit pepper
1 egg
2 dl fløte
2 dl melk
50 gr smør

Tilberedning

De skrelte potetene skjæres i tynne skiver som tørkes i et håndkle.
Smør en ikke altfor høy ildfast form.
Formen kan evt. først gnis inn med en knust hvitløksbåt.
Legg potetskivene lagvis i formen med osten.
Dryss med salt og malt, hvit pepper.
Visp sammen egg, fløte og melk. Hell dette over potetene.
På toppen legges smør i små klatter og litt ekstra revet ost.

Formen settes på nederste rille i stekeovnen, som er forvarmet til 180-200 gr.

La potetene steke i ovnen til de er møre og lysebrune på toppen.
Før servering kan potetene evt. drysses med tørket merian eller fransk krydderblanding.