Ingredienser

180 g løk
2 tynne purrer
300 g gulrøtter
3 stilker selleri
150 g baconskiver uten svor
300 g små squash
200 g tomater
200 g poteter
6 ss olivenolje
salt
10-12 stilker bladpersille eller vanlig persille
nykvernet svart pepper
1 ts tørket oregano

Tilberedning

Skrell og hakk løken. Skjær rotendene og det mørkegrønne av purrene og del dem i to på langs. Skyll dem godt og skjær dem i tynne skiver. Skrell gulrøttene og skjær dem i små terninger. Skyll selleristilken og skjær den i tynne skiver. Skjær baconet i strimler.

Skyll squashen og skjær av skalkene. Skjær den i 1 cm tykke skiver. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger. Skrell potetene og skjær dem i terninger.

Varm 3 ss olivenolje i suppekasserollen og fres baconet i ca 1 minutt på middels varme. Tilsett løk, purre, gulrot, selleri og poteter og la det steke med i ca 1 minutt. Tilsett 1 ¼ liter kokende vann og litt salt. La suppen koke under lokk på svak varme i 15 minutter.

Tilsett squash og tomater og 3 ss olivenolje. La suppen koke videre i 15 minutter, eller til grønnsakene er møre. Skyll persillen og finhakk bladene. Smak til suppen med salt og pepper og rør inn oregano og persille før servering.