Ingredienser:
500 g kjøttdeig
2 skiver brød + vann
1 løk
3 hvitløksfedd
1 egg
1-2 ts salt
pepper

saus:
2 bokser hakkede tomater
1-2 ss tomatpurè
en skvett rødvin (hvis du har)
salt
litt timian
litt oregano
litt basillikum
litt sukker
spe med vann hvis sausen blir for tykk.

Fremgangsmåte:
Kjøttbollene:
Hakk løken veldig fint. Hakk hvitløken så fint du kan – ikke bruk presse. Legg brødet i en skål med vann og la det bli gjenombløtt.
Kvern pepper over, viktig med nykvernet.
Sleng de våte skivene og de andre ingrediensene i en bolle. Bland sammen med hendene. Mulig du må ha i et egg til, se an. Form små kjøttkaker , stekes i panna i flere omganger. Kok ut panna mellom hver gang og hell over i en kjele sammen med bollene. sett på kok. Bland sammen ingrediensene til sausen i kjelen. Smak hvor mye krydder, tomatpurè o.s.v. du trenger. Kok ca 20-30 min. Bollene skal være grå inni. Server med kyprospoteter eller andre poteter du liker. Grønn salat med eddik/olje-dressing er godt på.