Ingredienser

1/3 stk Løk
150 gram Kjøttdeig
1 stk Egg
1 spiseskje Tomatpuré
1 boks Hermetiske tomater
1 stk Brødskive

Krydder:
dæsj Pepper
dæsj Salt
1 fedd Hvitløk
dæsj Oregano
dæsj Basilikum
dæsj Sukker
dæsj Timian

Tilberedning

Kjøttkaker:
Hakk løk og hvitløk så fint du kan. Legg brødet i ei skål med litt vann, og la det bli gjennombløtt, kvern pepper over. Sleng Skivene, løk, hvitløk, kjøttdeig, og litt salt og pepper i en bolle, og bland ingrediensene med hendene. Form det til små kjøttkaker, og stek dem i stekepanne. Kok ut panna til slutt med bittelitt vann, og hell det over i sausekjelen. Hell også kjøttkakene oppi sausen.

Saus:
Bland hakkede tomater, tomatpuré, salt, timian, oregano, basilikum og litt sukker i en kjele (du kan også ha i en skvett rødvin). Rør godt og la det småkoke i ca 20 minutter.

Serveres med kyprospoteter (eller andre poteter). Grønn salat med eddik/olje-dressing er godt på.