Ingredienser:
* Paibunn:
* 200 g hvetemel
* 150 g smør
* 2 ss vann
*
* Gresskarfyll:
* 6 ss hvetemel
* ¾ ts bakepulver
* ½ ts salt
* 1 ts malt kanel
* 1 ts malt allehånde
* ½ ts malt ingefær
* ½ ts malt muskat
* 2 stk egg
* 1 ¾ dl sukker
* 3 ss smeltet smør
* 400 g gresskarpuré – kokt og most
* 1 boks vikingmelk
* 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene til paibunnen i en matprosessor og kjør til en fast deig. La den hvile i kjøleskapet 1/2 time. Kjevle eller trykk deigen ut i en paiform. Prikk med gaffel og forstek paiskallet ved 200 grader C i 10 minutter.

Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, smør og sukker. Tilsett gresskarpuré, melk og vanilje. Hell fyllet i paiskallet og stek ved 180 grader C i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast. Server paien lun eller avkjølt, med pisket krem, iskrem eller en klatt rømme.