Ingredienser

1 gresskar eller 600 g renset gresskarkjøtt
50 g smør
1 ss brunt sukker
7 ½ dl melk
½ ts malt muskatblomme
1 knivspiss revet muskatnøtt
1 knivspiss malt nellik
salt
nykvernet hvit pepper

Tilberedning

Skrell gresskaret og fjern frø og trevler i midten av det. Skjær gresskarkjøttet i små terninger.

Varm smøret i en kasserolle. Stek gresskarbitene under omrøring på middels varme til de begynner å få farge. Dryss på sukkeret. Rør til det har smeltet og spe med melken, litt om gangen.

Krydre med muskatblomme, muskat, nellik og litt salt og pepper. Kok opp, legg på lokk og la suppen koke på svak varme i ca 20 minutter.

Kjør suppen til puré i matprosessor og ka den tilbake i kasserollen, eller bruk stavmikser. Gi suppen et oppkok og smak den til med krydder om nødvendig. Server den varm.

Denne oppskriften er laget av Arne Forslund Bakken på www.hagenpaakleiva.net