5 dl olivenolje
1 ts av rosmarin, timian, oregano og basilikum, eller 1 ss friske urter av hver type
1 rød, grønn, gul og orange paprika
1 aubergine
1 grønn squash
1 fennikel
1 glass soltørkete tomater
200 gr sopp
1 hvitløk
1 ½ ts salt
1 ts kvernet pepper
Varm opp oljen sammen med urtene til kokepunktet og ha i finhakkede soltørkete tomater. Sett kjelen til side.
Skjær auberginen og squashen i skiver, dryss over salt og la dette stå 5 minutter for å trekke ut litt fuktighet, og eventuelle bitterstoffer. Skyll av saltet og tørk vekk overflødig væske med kjøkkenpapir.
Kutt opp paprika og fennikel i grove biter, del soppen i to. Grill alle grønnsakene til de blir myke og får fine svarte blemmer.
Legg grønnsakene i den varme krydderoljen og la de marinere i minimum 30 minutter før det spises. Lag gjerne en stor porsjon – dette holder seg flere dager i oljen.
Godt tilbehør til all grillet mat og veldig godt til lammesteken.