Ingredienser

1 kg blekksprut
SAUS:
4 store hvitløkfedd, finhakket
4 store korianderrøtter, finhakket
1 ss fiskesaus
3-4 ss nypresset limesaft
sukker

3-4 ss soyasaus

Tilberedning

Tenn en utendørsgrill. Skjær imens hodet av blekkspruten og fjern og kast kapperand (hudfold) og innvoller. Gni eventuelt av det lillafargede skinnet og skyll blekksprutene omhyggelig.

Lag sausen: Ha hvitløk og korianderrot i en morter og støt til en pasta. Tilsett fiskesaus og rør inn limesaft og sukker etter smak. Sett til side.

Pensle blekksprutene med soyasaus. Legg blekksprutene i ett lag på grillristen og grillstek dem til de begynner å bli brune over det hele, 4-6 minutter; steketiden avhenger av størrelsen på blekksprutene. Vend dem ofte.

Ha blekksprutene over i en stor bolle og hell sausen over. Server dme varme eller romtempererte.