Ingredienser

Ingredienser:
4 stk Ishavsrøye
2 dl olje
½ bt basilikum
8 stk rosmarinblader
2 dl bladpersille
1 dl dill

Potetpuré:
1 kg mandelpotet
3 dl h-melk
2 dl fløte
100 gr smør

Tomat og fennikel saus:
4 stk plommetomater
2 ss tomatpure
2 stk fennikel
½ sjalottløk
Olivenolje

Tilberedning

Kjør oljen og urtene i en food prosessor til en jevn urteolje. Fjern gjellene fra Ishavsrøyen og krydre med salt og pepper.

Pensle fisken med urteoljen og grill den, på grill eller i grillpanne. Underveis i grillingen pensles fisken med urteolje på ny.

Serveres med potetpuré og tomat-fennikelsaus.

Tomat og fennikel saus:
Grovhakk grønnsakene og bland dem med tomatpure og olivenolje. Bak grønnsakene i ovn ved 180C i ca. 15-20 minutter til de er møre. Mos grønnsakene i en foodprosessor og smake til med salt og pepper.

Potetpuré:
Kok potetene med skall i usaltet vann til de er møre, skrell dem og kjør dem gjennom en sikt eller en potetpresse til puré. Varm opp melk, fløte og smør i en kjele og bland dette gradvis inn i potetmosen. Smakes til med salt og pepper.

Puréen kan gjerne serveres med litt gressløk i.