6-800 g utvannet klippfisk (4-500 g pakke)
olivenolje til pensling
2-3 fedd finhakket hvitløk
3 ss olivenolje
nykvernet pepper
1 glass tapenade (eller lag den selv etter oppskrift i vår kokebok- søk på Tapenade)
frisk koriander
1 stor aubergine el. tilsvarende mengde miniauberginer
1 stort fedd hvitløk, finhakket
3 ss olivenolje
timian
salt og pepper
Skjær auberginen i terninger og fres den sammen med hvitløken i middels varm panne til den er godt stekt og litt sprø. Smak til med salt og pepper.
Kjøp beste kvalitet av klippfisk. Det er spesielt viktig når klippfisken skal spille hovedrollen i retten. Det enkleste er å kjøpe den skinn- og beinfrie. Det er dessuten viktig at klippfisk som skal grilles er godt utvannet, minst to, gjerne tre døgn. Skjær fisken i serveringsstykker. Pensle stykkene med olivenolje og legg dem rett på grillen. Stek noen minutter på hver side til pent grillet. Og fordel stykkene på tallerkener.
Varm opp 3 ss olivenolje i en panne og tilsett hvitløken som surres lett. Hell oljen over klippfisken. Dryss over nykvernet pepper. Og eventuelt salt avhengig av hvor godt du har vannet ut fisken. Server aubergine, tapenade og ovnsbakte cherrytomater samt stekte potetskiver til. Pynt med frisk koriander.