Ingredienser

1 kg koteletter eller lammelår/bog i skiver
olje til pensling
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts tørket rosmarin
Pensle kotelettene med olje og dryss over salt, pepper og rosmarin. Grill kotelettene/lammeskivene 3-4 minutter på hver side. Server med godt brød, tzatsiki og tomatsalat med løk, fetaost og oliven.

Tzatsiki
1 beger (2 dl) yoghurt naturell
½ slangeagurk
1 båt hvitløk
ca. ½ dl frisk hakket mynte
1-2 ts sukker
salt og pepper

Tilberedning

Ha yoghurt i et kaffefilter og la den renne av seg i ca. 20 minutter. Riv slangeagurken på et rivjern og dryss over salt. La den stå i ca. 15 minutter. Press ut vannet. Finhakk mynte og rør inn i yoghurten sammen med agurk og presset hvitløk. Smak til med salt, pepper og sukker. La tzatsikien stå og trekke en stund før servering.