Ingredienser

3 røde paprika
1 gul paprika
1 hakket løk
1 hvitløkfedd, presset
1 ss hvetemel
3/4 l grønnsakkraft
salt
svart pepper, malt
4 ss rød og gul paprika skåret i terninger, til pynt

Tilberedning

Sett på grillen. Del paprikaen i to. Fjern kjernhuset og skrap ut frøene.

Dekk en bakeplate med folie og legg paprikaen med yttersiden opp i et enkelt lag. La stå under grillen til paprikaen begynner å bli mørk.

Legg de grillede paprikaene i en plastpose og avkjøl. Trekk så av skinnet under rennende vann, og kast det. Hakk paprikakjøttet grovt.

Ha løk, hvitløk og 1,5 dl av kraften i en gryte. Kok opp og la det putre i ca. 5 minutter til kraften har kokt noe inn. Skru ned varmen, og rør av og til løken er myk og så vidt begynner å få farge.

Dryss mel over løken og rør forsiktig om. Tilsett hakket, grillet paprika og la det koke opp. Legg på lokk og la det syde i 5 minutter til.

Ta gryten av varmen og la suppen avkjøles langsomt. Ha den over i en matmølle og kjør til blandingen er fin og jevn. Ha blandingen i gryten igjen og varm opp til kokepunktet. Øs opp i fire suppetallerkner og pynt med hakket paprika.